Beetroot & Blueberry Granola

100 g havregryn/img-1858.jpg

100 g dinkelflingor/rågflingor

100 g solroskärnor

100 g sötmandlar

100g hasselnötter

100 g riven kokos/kokosflingor

1 dl chiafrön

 

50g torkade blåbär

50g torkade gojibär

 

Beetroot & Blueberry

½ dl H20

2 msk honung

3 msk frysta blåbär

2 msk koncentrerad färskpressad rödbetsjuice alt. Mixa/sila blåbär och kokad rödbeta

2 tsk kanel (valfritt)

1 nypa havssalt

 

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Blanda havregryn, dinkelflingor, solroskärnor, hasselnötter, sötmandlar och chiafrön på en plåt och rosta i mitt i ugnen, i ca 15 min, rör om då och då. Blanda BB-vätska till en fin rosa-lila färg.

3. Ta ut plåten och låt svalna en aningen, tillsätt sedan kokos. Ringla BB-vätskan över plåten och blanda ordentligt, krama ihop till små klumpar.

4. Sänk värmen till 90 grader och torka granolan i 30 minuter.

5. Tillsätt sedan de torkade blåbären och gojibären och låt stå kvar i ugnen i några timmar för att ytterligare torka. Servera sedan den färgsprakande granolan med kesella och frukt.