100 g havregryn
100 g dinkelflingor/rågflingor
100 g solroskärnor
100 g sötmandlar
100g hasselnötter
100 g riven kokos/kokosflingor
1 dl chiafrön
50g torkade blåbär
50g torkade gojibär
Beetroot & Blueberry
½ dl H20
2 msk honung
3 msk frysta blåbär
2 msk koncentrerad färskpressad rödbetsjuice alt. Mixa/sila blåbär och kokad rödbeta
2 tsk kanel (valfritt)
1 nypa havssalt
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Blanda havregryn, dinkelflingor, solroskärnor, hasselnötter, sötmandlar och chiafrön på en plåt och rosta i mitt i ugnen, i ca 15 min, rör om då och då. Blanda BB-vätska till en fin rosa-lila färg.
3. Ta ut plåten och låt svalna en aningen, tillsätt sedan kokos. Ringla BB-vätskan över plåten och blanda ordentligt, krama ihop till små klumpar.
4. Sänk värmen till 90 grader och torka granolan i 30 minuter.
5. Tillsätt sedan de torkade blåbären och gojibären och låt stå kvar i ugnen i några timmar för att ytterligare torka. Servera sedan den färgsprakande granolan med kesella och frukt.