White cho-co Berry pie

Hallon & Björnbärspaj med vit choklad & kokos, serveras med äkta vaniljsås

Ingredienser

/060.jpg

MÖRDEG

150 g kallt smör

4dl vetemjöl

1 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

1 ägg

1 dl kokos

FYLLNING

400g hallon

400g björnbär

3.5 dl potatismjöl

2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2dl kokos

TOPPING

50 g vit choklad

50 g rumsvarmt smör

2 dl kokos

1 ½ dl strösocker

Skal av 1 lime

½ tsk vaniljsocker

VANILJSÅS

½ vaniljstång

3 ekologiska äggulor

½ dl strösocker

3 dl vispgrädde

2 tsk vaniljsocker eller några droppar äkta och naturlig vaniljessens

Gör så här

Pajdeg

1. Nyp ihop tärnat, kallt smör, vetemjöl, kokos och florsocker.

2. Tillsätt ägget, och arbeta tills degen precis gått ihop. Plasta degen och låta vila i kylen i minst 30 min

Fyllning

3. Blanda samtliga ingredienser till fyllningen i en skål, tillsätt potatismjöl sist.

4. Kavla ut degen till ca 30 cm och 5 mm tjock.

Paj

5. Sätt ugnen på 175 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 15 min, fäst kant med aluminiumfolie.

6. Gör toppingen genom att först smälta smör och hälla i samtliga ingredienser, låt svälla i ca 2 minuter. Blanda ned grovt hackad vit choklad.

7. Häll i fyllning i pajskalet och strössla över topping.

8. Grädda i mitten ugnen i ca 40 minuter.

Vaniljsås

9. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna

10. Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt samt vaniljsocker/vaniljessens

11. Vispa grädden fluffig och vänd ner i äggsmeten.

12. Låt stå i kyl.