Bircher müsli (overnight oats)

Detta var den självklara favoriten i Australien och desto bättre efter en lång löptur. Bircher müsli är ett mättande alternativ och grundreceptet kommer från the Australian Women's Weekly, vilket är en omåttlig populär receptsamling. Definitionen är egentligen "blötlagd" müsli och toppas med grekisk yoghurt, honung, bär och frukt. 

Apple, yoghurt & honey

Ingredients (6 port) /aussie.jpg

5 dl oat grain/img_1609.jpg

3 dl apple juice

2 green apples

1 dl almonds

2,5 dl mild yoghurt

1 dl raisin

2 tsk cinnamon

2 tsk honey

salt

Day before: Mix oat grain, juice, yoghurt, honey, salt and cinnamon and place in the fridge over the night. 

Day after: Slice the apples in small bites and blend with the overnight oats, as well as the chopped almonds. Serve in bowls and top with creamy yoghurt, berries, fruit and some honey. Morning aussies! 

Ingredienser (6 port) /swedish.jpg

Müsli:

5 dl havregryn

3 dl koncentrerad äppeljuice

2 gröna äpplen

1 dl hackade mandlar

2,5 dl mildyoghurt

1 dl russin

2 tsk kanel

2 tsk honung

nypa salt

Topping:

Hallon, äpple

4 dl grekisk yoghurt

honung

Dagen innan: Blanda havregryn, juice, yoghurt, honung, salt och kanel och låt stå i kylen över natten

Dagen efter: Skär äpplena i mindre bitar och häll ned i den blötlagda müslin, tillsammans med hackade mandlar. Toppa med yoghurt, bär och frukt, ringla slutligen över lite honung. Morning aussies!