Blåbärsgröt med spenat

Detta var en värmande favorit under vinterhalvåret som piggade såväl upp mörkret som antioxidantförrådet. Toppa med frukt, bär och nötter eller en klick kesella om du ska vidare till gymmet. 

Dinkel, blueberry & spinach porridge with soy milk and kesella

Ingredienser 1 port /img-1545.jpg

1 dl frysta blåbär

1 dl dinkelflingor/havre/råg/bovete/hirs

1 näve spenat

2 dl H2O

½ dl solrosfrön

russin

1 msk linfrön/sesamfrön/chiafrön

honung

kanel

On the side:

Kesella

Ekologisk Mjölk/Sojamölk/Mandelmjölk

Topping:

Frukt, bär t.ex. mango, kiwi, blåbär

Mandlar

Gojibär torkade

Mixa blåbär, spenat och vatten till en puré i en mixer. Blanda med grynen i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt sedan kanel, russin och frön och låt koka i några minuter.

Häll upp i en skål och toppa med valfri bär eller frukt och servera med mjölk alternativt addera kesella och du får en energiboost som räcker ända fram till lunch om inte ännu längre.