Carrot cake cupcakes

Morotcupcakes med färskost, valnötter & amerikanska kryddor

Ingredienser:/taste-by-rebecka-248.jpg

CUPCAKES

3 ekologiska ägg

2,5 dl strösocker socker

4 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1 1/2 tsk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

1/2 tsk malen ingefära

1 nypa salt

1 1/2 dl rapsolja

4 1/2 dl rårivna morötter

2 dl valnötter, små bitar 

CREAM CHEESE FROSTING

150 g mjukt smör

4 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

2 lime, skal av 2, saft av 1

300 g philadelphiaost

2 dl creme fraiche

100 g smält vit choklad

TOPPING

1 dl finrivna morötter + 1 dl sockerlag

Gör så här: 

   Cupcakes

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
  4. Tillsätt rapsolja och rårivna morötter.
  5. Fyll smeten i muffinsformar på en muffinsplåt, de ska vara fyllda till 2/3. 
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  7. Låt morotskakan svalna.

Frosting

  1. Vispa alla ingredienser krämigt.
  2. Spritsa över morotskakan, toppa sedan med de finrivna morötterna.