Choco Cupcakes

 Kokos, varmvispad maräng & mörk choklad

Ingredienser:/taste-by-rebecka-228.jpg 

CUPCAKES

1dl kokosflingor

75g mörk choklad 70 %

2st ägg

1 dl ljust muscavo socker

1tsk vaniljsocker

1 dl ljus sirap

100g smör

0.75dl kokosmjölk eller kokosessens

2.5dl vetemjöl

1.5tsk bakpulver

1 nypa salt

2.5 msk kakao av god kvalitet

1.5 msk kallt kaffe

MARÄNG

6st äggvitor, ekologiska

8.5dl strösocker

2tsk vaniljsocker

½ st citron, saften

1 dl kokos

Vaniljessens

Nypa salt

50 g grovt hackad vit choklad

CHOKLAD TOPPING

350gmörk choklad, av bra kvalitet 70%

3 msk matolja, toppa med kokos
Gör så här:

Cupcakes
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den får lite färg.

3. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad.

4. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

5. Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten.

6. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten.

7. Rör ner smält choklad, kokosflingor, och kaffe i smeten.

8. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

9. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12-13 minuter och låt sedan svalna.

Maräng
10. Blanda äggvitor, strösocker, vaniljsocker och saft av citron i en rostfri bunke.

11. Sätt bunken i ett vattenbad

12. Rör först tills sockerkristallerna smälter, vispa sedan till en fluffig maräng och tills det blir tydliga spår efter vispen. Marängen ska ha uppnått cirka 65 grader.

13. Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa (elvisp) tills den svalnat helt.

14. Använd en sprits med en rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på cupcakes.

15. Låt dom stelna helt i kylen innan de doppas i choklad

Choklad topping
16. Hacka chokladen och smält den i vattenbad tillsammans med matoljan.

17. Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna en aning.

18. Ta ut cupcakesen från kylen och doppa varje marängtopp i smält choklad. Pensla på mer choklad om det saknas någonstans, strö över kokos.

19. Låt stelna på ett fat i kylen.