Chocolate dream

Mörk chokladmoussetårta

Ingredienser:

TÅRTBOTTEN 

taste-by-rebecka-072.jpg

1 tsk vaniljsocker

1 dl mörk muscovado socker

2 ekologiska ägg

50 g smör

0.25 dl matolja

1 dl ljus sirap

2 dl malda mandlar (behöver ej skållas)

0,5 dl kakao

0,5  tsk bakpulver

1 dl vetemjöl

1 nypa salt

2 msk mald kaffe

100 g choklad

CHOKLADMOUSSE

400g mörk choklad (55%)

5st äggulor

2 gelatinblad

2tsk nybryggt kaffe

4 msk mjölk

4dl vispgrädde

1,5 dl creme fraiche

2 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

DEKORATION

Färska Jordgubbar

100gmörk choklad

Kakao

Gör så här:

Tårtbotten
1.Sätt ugnen på 175 grader.

2. Lägg bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm.

3.Vispa vaniljsocker, strösocker och ägg vitt och riktigt pösigt.

4.Smält smöret, häll i matolja och sirap. Blanda det med äggsmeten.

5.Blanda kakao, mandlar, kaffe, bakpulver, vetemjöl och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

6. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad och blanda den med smeten.

7. Grädda i ca 12 min

Chokladmousse

8.Smält chokladen i ett vattenbad.

9. Värm mjölk och blötlagd gelatin blad. Tillsätt sedan blandningen samt strösocker i den smälta chokladen. 

10. Vispa ned en äggula i taget och vänd sedan ned creme fraiche och nybryggt kaffe. Låt svalna något.

11.Vispa grädden och blanda med den smälta chokladsmeten, tillsätt vaniljsockret.

12.Bred ut smeten över tårtbotten.

13.Ställ in i frys i minst  5 timmar eller över natten.

Servering & Garnering

14.Ta ut tårtan ur frysen minst 40 minuter innan den ska serveras.

Garnera med kakao, hyvlad choklad, jordgubbar.