Classic Chocolate mousse

Mörk choklad, hallon, honungsrostade mandelspån & gräddfil

Ingredienser /098.jpg

CHOKLAD MOUSSE

200g (Valhrona) mörk choklad 70 %

2msk mjölk

1dl mörk muscovadosocker

6st ägg

1.5dl crème frâiche

2 msk espressokaffe

1 nypa havssalt

FYLLNING

2 dl honungsrostade mandelspån (1 dl topping)

100 g grovt hackad mörkchoklad 70%.

4 dl hallon (2dl rårörda hallon + ½ dl florsocker) (2dl topping)

TOPPING

2 dl gräddfil

Hallon

Citronmynta

Hyvlad mörk choklad.

Gör så här:

Chokladmousse

  1. Separera äggen (noggrant så att ingen gula kommer i vitan).
  2. Smält chokladen i ett vattenbad, tillsätt mjölken och hälften av sockret.
  3. Ta av från värmen.
  4. Vispa ner en äggula i taget i chokladen och vänd sedan ner crème fraiche.
  5. Vispa vitorna till ett hårt skum tillsammans med resterande sockret.
  6. Vänd ner chokladen i den vispade äggvitan, blanda ned grovt hackad mörk choklad + honungsrostade nötter
  7. Ställ in skålen i kylen i cirka 2-3 timmar så att moussen får stelna till innan servering.

Servering

  1. Varva moussen med rårörda hallon, toppa med en klick gräddfil, hallon, hyvlad mörk choklad samt citronmynta.