Fudgecake Icedream

Glasstårta med kola, kolakaks smulor, hallon & pistage.

Ingredienser: 

/171.jpg

GLASSTÅRTA

4st äggulor

1d lströsocker

200g Philadelphiaost 

3dl vispgrädde

4st äggvitor

FYLLNING

4 dl hallon (Spara lite till dekoration)

2 dl pistagenötter

100 g vit choklad

KOLASÅS

2 ½ dl vispgrädde

½ dl strösocker

1 dl ljus sirap

1/2 tsk kakao

1 tsk vaniljsocker

KOLAKAKSSMULOR

100g mjukt smör

1 dl strösocker

2 msk ljus sirap

2.25 dl vetemjöl

0.5 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

2 tsk mald ingefära

Gör så här:

Kolakakssmulor

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.

3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, ingefära, vaniljsocker och vänd ner det i smeten.

4. Dela degen och rulla ut till två längder.

5. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.

6. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.

7. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Hacka sedan grovt

Kolasås

  1. Blanda alla ingredienser och koka såsen i tjockbottnad kastrull i ca 20 minuter, ju längre tid desto tjockare och låt sedan svalna.

     9. Ställ in i kylen

Glasstårta (semifreddo)

     10. Vispa äggulor och socker poröst och rör i färskosten

     11. Vispa grädden fluffigt och vänd den i äggsmeten

     12. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner den i äggsmeten

     13. Blanda med grovt hackad vit choklad och pistagenötter

     14. Varva glassmeten med kolakaksmulor, kolasås och tinade hallon i en sockerkaksform i ”3 lager”. Frys glasstårtan i        cirka 4-6 timmar tills den är lättfrusen

     15. Spola varmt vatten för att stjälpa upp glasstårtan på fat, frys sedan lätt

     16. Garnera med hallon och kakssmulor på toppen.