Kola, karmelliserade popcorn, banan & granatäpple serveras med blåbärssorbet
Popcorn i en dessert? Ja, det är barnsligt gott och inspirationen kommer främst från den japanska restaurangen Nobu i Perth, där man ser att kombinationen av popcorn och fudge är en given favorit!
Ingredienser:
MÖRDEG
150 g kallt smör
4 dl vetemjöl
½ dl florsocker
1 ekologiskt ägg
1 msk kakao
FYLLNING
1 burk (400 g) kondenserad mjölk
3 dl vispgrädde
2 dl grekisk yoghurt
1 färsk vaniljstång
100 g vit hackad choklad
Nypa havsslt
TOPPING
4 bananer
1 granatäpple
KARAMELLISERANDE POPCORN
4 dl popcorn
1 äggvita
1 dl socker
salt
Färdig ekologisk Blåbärssorbet
Gör så här:
Kolasås
- Koka den kondenserade mjölken till kolasås genom att lägga i den oöppnade konservburken i en kastrull med vatten. Koka i 1 ½ h och fyll kontinuerligt på med vatten så att burken hela tiden är täckt med vatten.
Mördeg
- Blanda smör, vetemjöl, florsocker och kakao i en mixer. Tillsätt sedan ägg och vatten, mixa så att smeten går ihop, inte längre.
- Tryck ut i en ugnsform med avtagbar kant och grädda pajskalet i ugnen i ca 5-7 minuter, 175 grader. Låt pajskalet svalna
Karamelliserande popcorn
4. Blanda popcorn med äggvita, socker och en nypa salt. Karamellisera i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Håll gärna utkik så det inte blir bränt
Fyllning
- Dela och skrapa frön ur vaniljstången. Vispa med grädde och rör sedan ner yoghurt och hackad vit choklad. Tillsätt sedan en nypa havssalt för balansen.
- Varva kolasåsen med yoghurtgrädden i pajskalet och toppa med bananer och granatäpple samt popcorn