Fudgecake popcorn

Kola, karmelliserade popcorn, banan & granatäpple serveras med blåbärssorbet

Popcorn i en dessert? Ja, det är barnsligt gott och inspirationen kommer främst från den japanska restaurangen Nobu i Perth, där man ser att kombinationen av popcorn och fudge är en given favorit!

Ingredienser: 

/img-2239.jpg

MÖRDEG

150 g kallt smör

4 dl vetemjöl

½ dl florsocker

1 ekologiskt ägg

1 msk kakao

FYLLNING

1 burk (400 g) kondenserad mjölk

3 dl vispgrädde

2 dl grekisk yoghurt

1 färsk vaniljstång

100 g vit hackad choklad

Nypa havsslt

TOPPING

4 bananer

1 granatäpple

KARAMELLISERANDE POPCORN

4 dl popcorn

1 äggvita

1 dl socker

salt

 

Färdig ekologisk Blåbärssorbet 

Gör så här:

Kolasås

  1. Koka den kondenserade mjölken till kolasås genom att lägga i den oöppnade konservburken i en kastrull med vatten. Koka i 1 ½ h och fyll kontinuerligt på med vatten så att burken hela tiden är täckt med vatten.

Mördeg

  1. Blanda smör, vetemjöl, florsocker och kakao i en mixer. Tillsätt sedan ägg och vatten, mixa så att smeten går ihop, inte längre.
  2. Tryck ut i en ugnsform med avtagbar kant och grädda pajskalet i ugnen i ca 5-7 minuter, 175 grader. Låt pajskalet svalna

Karamelliserande popcorn

4. Blanda popcorn med äggvita, socker och en nypa salt. Karamellisera i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Håll gärna utkik så det inte blir bränt

Fyllning

  1. Dela och skrapa frön ur vaniljstången. Vispa med grädde och rör sedan ner yoghurt och hackad vit choklad. Tillsätt sedan en nypa havssalt för balansen.
  2. Varva kolasåsen med yoghurtgrädden i pajskalet och toppa med bananer och granatäpple samt popcorn