When cooking at least 100 serves of granola, I have come up with the very best recipe and here it is! The best part is that it ONLY takes 10 min to prepare. Enjoy with a classic Greek-yoghurt-bowl with fresh berries & honey or with a super-smoothie-bowl! Me <3 Granola!
Ingredients
5 dl oat grain/buckwheat grain
4 dl coconut flakes
3 dl pumpkinseeds/sunflower seeds/ melon seeds
1 dl chia seeds
3 dl nuts (walnuts/almonds/hazelnuts/pecan nuts, macadamian nuts)
1 dl dried berries/fruit* (goji /blueberry /cranberry/ figs/ apricots (organic)/ plum/ raisins)
1/2 dl cold-pressed coconut fat
1/2 dl water
½ dl honey
1 msk cinnamon
½ msk cardamom
½ tsk sea salt flakes
½ tsk vanilla seeds (organic/quality)
- Preheat the oven to 175 degrees
- Heat the coconut oil together with honey, water, cinnamon, cardamom, sea salt and the vanilla seeds.
- Place all the dried ingredients in a big bowl (apart from the coconut flakes and the dried berries/fruit.)
- Add the coconut liquid into the bowl.
- Pour the granola into a plate and bake for 25 min (in the middle of the oven). Keep an eye so it won’t get burnt.
- Allow the granola to cool slightly and add thereafter the dried berries/fruit and the coconut flakes. Keep on the plate for another 1-2 hours so it will become crunchy.
* If you would like more sweetness add another 1 dl of dried fruit.
Ingredienser
5 dl havregryn
4 dl kokos flakes
3 dl frön (Ex: pumpakärnor/ solroskärnor/ melonkärnor
1 dl chiafrön
3 dl nötter (Ex: valnötter, mandlar, hasselnötter, pekannötter, macadamia nötter)
1 dl torkade bär/frukt* (Ex: gojibär/ blåbär/ tranbär/ fikon/ aprikoser/ plommon/ russin)
1/2 dl kallpressad kokosfett
1/2 dl vatten
½ dl honung
1 msk kanel
½ msk kardemumma
½ tsk havssalt
½ tsk vaniljfrön
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält kokosfettet tillsammans med honung, vatten, kanel, kardemumma, salt och vaniljfröna.
- Häll alla torkade ingredienser i en stor skål (förutom kokos flakes och de torkade bären/frukten, dessa tillsätts på slutet)
- Häll i kokosvätskan i skålen.
- Häll granolan på en plåt och grädda i 25 min (i mitten av ugnen). Håll utkik så att det inte blir bränt!
- Låt granolan svalna lite grann och addera sedan de torkade bären/frukten och kokosflakes. Låt svalna på plåten i ytterligare 1-2 timmar så det blir crunchy.
* Om du vill ha granolan sötare, tillsätt ytterligare 1 dl torkade bär/frukt.