Mint, peas, avocado, broccoli, cale, spinach with horseradish- and lime yoghurt
Ingredienser 4 port
Soppa
500 g frysta ärtor
500 g broccoli
Grönkål 1 näve
Bladspenat 1 näve
1 gul lök
1 bit ingefära
Saft från 1 lime
1/2 kruka mynta
2 avokado
3 klyftor vitlök
1 liter vatten
2 dl matlagningsgrädde/havregrädde/sojagrädde
1 msk wasabi (valfritt)
salt, peppar
Topping
4 dl turkisk yoghurt
pepparrot
½ kruka mynta
rivet skal från 1 lime
honung
Gör så här:
- Använd en stor gryta och fräs löken i kokosolja i ca 5 minuter. Lägg sedan i samtliga ingredienser till soppan förutom matlagningsgrädden och avokadon, koka upp och låt koka i 5-10 min, tills att broccolin är mjuk.
- Förbered toppingen under tiden där yoghurt, skal från lime, riven pepparrot, hackad mynta och honung blandas.
- Mixa soppan i en mixer eller med stavmixer tillsammans med avokado, i en bunke på sidan om. Häll sedan tillbaka i grytan och koka upp. Om du önskar en simmigare och krämigare konsistens tillsätt matlagningsgrädden.
Häll upp soppan i fina skålar, toppa med pepparrotskrämen och du har nu den optimala detox kuren!