Green mint soup

Mint, peas, avocado, broccoli, cale, spinach with horseradish- and lime yoghurt 

Ingredienser 4 port         /img-2192.jpg

Soppa

500 g frysta ärtor

500 g broccoli

Grönkål 1 näve

Bladspenat 1 näve

1 gul lök

1 bit ingefära

Saft från 1 lime

1/2 kruka mynta

2 avokado

3 klyftor vitlök

1 liter vatten

2 dl matlagningsgrädde/havregrädde/sojagrädde

1 msk wasabi (valfritt)

salt, peppar

Topping

4 dl turkisk yoghurt

pepparrot

½ kruka mynta

rivet skal från 1 lime

honung

Gör så här:

  1. Använd en stor gryta och fräs löken i kokosolja i ca 5 minuter. Lägg sedan i samtliga ingredienser till soppan förutom matlagningsgrädden och avokadon, koka upp och låt koka i 5-10 min, tills att broccolin är mjuk.
  2. Förbered toppingen under tiden där yoghurt, skal från lime, riven pepparrot, hackad mynta och honung blandas.
  3. Mixa soppan i en mixer eller med stavmixer tillsammans med avokado, i en bunke på sidan om. Häll sedan tillbaka i grytan och koka upp. Om du önskar en simmigare och krämigare konsistens tillsätt matlagningsgrädden.

 Häll upp soppan i fina skålar, toppa med pepparrotskrämen och du har nu den optimala detox kuren!