Medelhavets pasta med krämig saffransås

dsc-1441.jpg   dsc-1442.jpg

Ingredienser 4 port

Fullkornstagliatelle 4 port. dsc-1409.jpg

1 paket blandade cocktailtomater

1 burk Räkor

1 burk kräftstjärtar

10 Sparris

2 klyftor vitlök

5 dl matlagningsgrädde (ca 15%)

3 dl kalimati Oliver

200g fetaost

1 liten påse ruccola

1 påse saffran

1 chilifrukt

Salt

Peppar

Gör så här:

1.       Koka pasta al dente

2.       Fräs den lättkokta sparrisen med finhackad vitlök och chili i olivolja i en stekpanna. Tillsätt sedan räkorna och kräftstjärtarna.

3.       Tillsätt grädde & saffran, smaksätt med salt & peppar, låt koka upp och puttra i 5 minuter.

4.       Häll i oliverna & cocktailtomaterna

5.       Blanda såsen med den nykokta pastan, smulad fetaost & ruccola.

6.       Garnera med lite ärtskott eller ruccola & servera direkt.