GI-müsli

  dsc-1358.jpg   dsc-1365.jpg

Denna näringsrika müsli har lågt GI-värde vilket innebär förenklat att den innehåller långsamma kolhydrater. Nötterna och fröna är en bra källa till essentiella fetter, fibrer, mineraler och vitaminer. Den torkade frukten innehåller mycket C-vitamin och E-vitamin (antioxidanter). Blandningen är enkel att göra och ger en härlig start på morgonen.

Ingredienser

4 dl (ca200g) Sötmandlar

4 dl (ca 200g) Hasselnötter

2 dl Valnötter

4 dl Solroskärnor

2 dl Kokos

1 dl hela linfrö

2 dl Torkade aprikoser, gärna osockrade & ekologiska

2 dl Torkade tranbär, gärna osockrade & ekologiska

Kanel, kryddas efter egen smak ca 1-2 tsk.

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Hacka mandlar, hasselnötter & valnötter grovt.
  3. Blanda nötterna med solroskärnor, linfrö och kokos på en plåt med bakplåtspapper, pudra med kanel.
  4. Rosta i ugnen ca 5 min, rör om, rosta sedan i ytterligare 5 min.
  5. Tillsätt sedan tranbären och de grovt hackade aprikoserna i nötblandningen. Klart!