Chocolate Mousse New York

Vit choklad, hallon & lakrits /152.jpg

Ingredienser

CHOKLADMOUSSE

200g vit choklad 

2 msk mjölk

1dl strösocker

6stägg

1.5dlcrème frâiche

LAKRITSKRÄM

1.5dlgrädde

2stäggulor

0.5dlsocker

Lakritsessens äkta eller raw lakritspulver

1mskmaizena mjöl

1tsksmör

FYLLNING

4 dl hallon

100 g vit choklad.

TOPPING

Hallon

Citronmynta

Hyvlad vit choklad

Gör så här:

Lakritskräm

  1. Koka upp grädde och lakritspulver
  2. Vispa äggulor och socker och häll i grädden. 
  3. Blanda maizena med vatten, tillsätt i grädden och värm till 85 grader. Tag av värmen och tillsätt smör, låt sedan svalna i kyl.

Chokladmousse

  1. Separera äggen (noggrant så att ingen gula kommer i vitan).
  2. Smält chokladen i ett vattenbad, tillsätt mjölken och hälften av strösockret.
  3. Ta av från värmen.
  4. Vispa ner en äggula i taget i chokladen och vänd sedan ner crème frâiche.
  5. Vispa vitorna till ett hårt skum tillsammans med resterande strösocker.
  6. Vänd ner chokladblandningen i den vispade äggvitan, blanda ned grovt hackad vit choklad.
  7. Ställ in skålen i kylen i cirka 2-3 timmar så att moussen får stelna till innan servering.

Servering

     11. Varva moussen med lakritskräm och rårörda hallon i glas och toppa med hyvlad vit choklad, hallon & citronmynta.