Pumpa sallad

Pumpkin, figs, feta cheese, sundried tomatoes & pine nuts

Ingredienser 4 port /284364-10151489590952771-266721372-n.jpg

Sallad

1 påse bladspenat

1 påse ruccola

500 g valfri pumpa, t.ex. butternut

3 salladslökar

2 nävar rostade pinjenötter i havssalt

1 burk soltorkade tomater

1 påse ekologiskt torkade fikon

½ kruka basilika (valfritt)

200g feta ost

honung

Dressing 

3 msk olivolja

3 msk vatten

2 msk balsamicovinäger

salt, peppar

 Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Skala pumpan och skär i mindre bitar. Salta och ringla över honung
  3. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min, låt därefter svalna en aningen
  4. Rosta pinjenötter med havssalt i en stekpanna under tiden.
  5. Använd ett stor fat och lägg en bas av spenat och ruccola. Tillsätt pumpan, salladslök, skivade soltorkade tomater, basilika samt torkade fikon.  
  6. Blanda samtliga ingredienser till dressingen och ringla över salladen
  7. Blanda om försiktigt och fördela sedan fetaost slarvigt över salladen och toppa med pinjenötter

Tips: För muskelbyggaren eller för extra protein, tillsätt lite av Italiens prosciutto! Fortsätt i samma tema och servera lite Merlot från Italiens fina vingårdar