Pumpkin, figs, feta cheese, sundried tomatoes & pine nuts
Ingredienser 4 port
Sallad
1 påse bladspenat
1 påse ruccola
500 g valfri pumpa, t.ex. butternut
3 salladslökar
2 nävar rostade pinjenötter i havssalt
1 burk soltorkade tomater
1 påse ekologiskt torkade fikon
½ kruka basilika (valfritt)
200g feta ost
honung
Dressing
3 msk olivolja
3 msk vatten
2 msk balsamicovinäger
salt, peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Skala pumpan och skär i mindre bitar. Salta och ringla över honung
- Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min, låt därefter svalna en aningen
- Rosta pinjenötter med havssalt i en stekpanna under tiden.
- Använd ett stor fat och lägg en bas av spenat och ruccola. Tillsätt pumpan, salladslök, skivade soltorkade tomater, basilika samt torkade fikon.
- Blanda samtliga ingredienser till dressingen och ringla över salladen
- Blanda om försiktigt och fördela sedan fetaost slarvigt över salladen och toppa med pinjenötter
Tips: För muskelbyggaren eller för extra protein, tillsätt lite av Italiens prosciutto! Fortsätt i samma tema och servera lite Merlot från Italiens fina vingårdar