Veggie matpaj med rödbetor, chevré & fetaost

Tänk dig den klassiska kombinationen av fetaost, chevré, rödbetor och honung. I denna matpaj har jag samlat de absoluta favoriterna och det kan därför inte bli annat än succé.

Apple, yoghurt & honey

Ingredients (6 port) /aussie.jpg

 

Ingredienser: 

/img-2229.jpgPajdeg:

100 g smör

3 dl mjöl (Ex: chiamjöl/ bovetemjöl/ quinoamjöl) 

0.5 dl vatten

Fyllning:

4 förkokta rödbetor

1 förpackning fetaost (ca 200g)

chevré ost (ca 200g)

1 kruka färsk basilika 

1 liten påse spenat

2 dl creme fraiche

1 paket philadelphia ost

1 citron (skal från 1 citron, saft från 1/2 citron) 

3 ägg

2 vitlöksklyftor

Salt

Peppar

Topping:

Honung

pinjenötter

granatäpple

 

Gör så här: 

Pajdeg:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölet med smör som tärnats i bitar i en matberedare. Tillsätt H20 när degen har gått ihop.
  2. Tryck ut degen i en pajform och tryck till extra i kanterna och se till att den är tunn och fin.
  3. Nagga pajen med en gaffel och förgrädda i ugnen i ca 10-12 minuter.

Fyllning:

  1. Blanda creme fraiche, philadelphia ost, basilika och ägg i en skål. Pressa sedan i vitlöksklyftorna samt skal och saft av citron. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär rödbetorna i fina klyftor.  
  3. Häll över fyllningen i pajskalet, fördela rödbetorna, smula över getost och fetaost och ringla över honung. 
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter
  5. Ta ut pajen och toppa med pinjenötter och granatäpple kärnorna.

Servera med min mumsiga grönsallad med pumpa. Se recept nedan

 

Sidesalad med Honungsrostad pumpa/img-2235.jpg

Ingredienser:

1 påse spenat

1 påse ruccola

1 rödlök

1/2 butternut pumpa

Svarta bönor 1 paket

Körsbärstomater 1 paket

2 nävar valnötter

1 granatäpple

Havssalt

Peppar

Olivolja

Honung

Dijonsenap 

Balsamico vinäger

 Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Skala pumpan och skär i mindre bitar. Placera på en ugnsplåt och ringla över olivolja och honung. Smaka av med salt och peppar
  3. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min
  4. Rosta valnötterna med havssalt i en stekpanna under tiden.
  5. Skär körbärstomaterna i två delar, skiva rödlöken och blanda med spenat, ruccola och bönor i en stor härlig skål.
  6. Låt pumpan svalna en aningen och häll sedan i skålen. Banka ur juvelerna från granatäpplet med hjälp av en slev och strössla över salladen.
  7. Ringla över olivolja, balsamvinäger salt och peppar. Toppa sedan med valnötterna

Sådärja, enkelt, gott och nytänkande. Enjoy!