Sommarsallad med kyckling, getost & jordgubbsvinaigrette

    dsc-1343.jpg  dsc-1306.jpg  dsc-1318.jpg 

Ingredienser 4 port

dsc-1309.jpg

Vinaigrette

2 dl Jordgubbar

 1 dl oliv- eller rapsolja

0,5 dl vatten

2 msk vitvinsvinäger

Italiensk örtkrydda, salt & peppar

Salt

Peppar

Sallad

2 kycklingfiléer ca 500g

1/2 liter jordgubbar (2 dl till vinägretten)

2 nävar valnötter

300g getost

1 Granatäpple

1 knippe rädisor

1 paket blandade cocktailtomater, gärna i olika färger.

1 påse ruccola

1 paket gröna sockerärtor

2 dl svarta bönor, konserverade går bra.

Ärtskott till dekoration

Gör så här: 

1.       Skär kycklingfiléerna i små bitar och stek i matfett (olivolja eller en blandning av smör och rapsolja). Låt sedan svalna.

2.       Vinaigretten: Mosa jordgubbarna med en stavmixer eller lägg i en mixer. Tillsätt sedan olja, vatten, vitvinsvinäger & kryddor. Ställ in i kylen.

3..       Koka sockerärtorna lätt i saltat vatten, de ska fortfarande ha tuggmotstånd.

4.       Använd en stor härlig skål och börja med att lägga ruccola som bas. 

5.       Tillsätt sedan de halvskurna rädisorna och cocktailtomaterna, sockerärtor, bönor & kyckling. 

6.       Skär avokado i mindre bitar och dela jordgubbarna på mitten. Lägg i salladen.

7.       Skär granatäpplet på mitten och ”banka ut juvelerna” genom att hålla i äpplet och banka med en träslev. Häll kärnorna i salladen.

8.   Nu är det dags för vinaigretten som ringlas över salladen, rör sedan om försiktigt.

9.   Toppa med smulad getost, valnötter, några jordgubbar samt ärtskott.

Servera gärna med ett fint rågbröd.