Spicy soup

Kryddig fisksoppa med curry, ingefära och färsk pumpa toppat med passionsfruktskesella och pumpakärnor

Ingredienser 4 port 

Soppa 

/img-1428.jpg500 g morötter

300 g färsk valfri pumpa t.ex. butternut

1 gul lök

1 bit ingefära

1 färsk chili eller chili paste

curry efter önskad smak

2 klyftor vitlök

1 liter vatten

1 burk kokosmjölk

1 paket torsk (valfritt) 

Topping

2 dl kvarg

2 passionsfrukter

honung, salt

rostade pumpakärnor

Några nävar färsk spenat (valfritt) 

Lite honung, salt och peppar

 Gör så här:

  1. Använd en stor gryta och fräs löken i kokosolja i ca 5 minuter. Lägg i morötter, pumpa, ingefära, chili och pressad vitlök. Fräs i ca 5-10 minuter.
  2. Tillsätt kokosmjölken och sedan 1 liter vatten samt kryddor och låt koka i ca 20 minuter eller tills pumpan och morötterna är mjuka.
  3. Förbered toppingen under tiden där kvarg, passionsfrukt, salt och honung blandas
  4. Mixa hälften av soppan i en mixer eller stavmixer, i en bunke på sidan om. Häll sedan tillbaka i grytan. Slutligen, lägg i torsken och låt koka upp 5 minuter

Häll upp soppan i fina skålar, toppa med passionen, bladspenat och pumpakärnor. Servera gärna med mitt dinkel-och quinoa brytbröd. Smaklig måltid!