Kryddig fisksoppa med curry, ingefära och färsk pumpa toppat med passionsfruktskesella och pumpakärnor
Ingredienser 4 port
Soppa
500 g morötter
300 g färsk valfri pumpa t.ex. butternut
1 gul lök
1 bit ingefära
1 färsk chili eller chili paste
curry efter önskad smak
2 klyftor vitlök
1 liter vatten
1 burk kokosmjölk
1 paket torsk (valfritt)
Topping
2 dl kvarg
2 passionsfrukter
honung, salt
rostade pumpakärnor
Några nävar färsk spenat (valfritt)
Lite honung, salt och peppar
Gör så här:
- Använd en stor gryta och fräs löken i kokosolja i ca 5 minuter. Lägg i morötter, pumpa, ingefära, chili och pressad vitlök. Fräs i ca 5-10 minuter.
- Tillsätt kokosmjölken och sedan 1 liter vatten samt kryddor och låt koka i ca 20 minuter eller tills pumpan och morötterna är mjuka.
- Förbered toppingen under tiden där kvarg, passionsfrukt, salt och honung blandas
- Mixa hälften av soppan i en mixer eller stavmixer, i en bunke på sidan om. Häll sedan tillbaka i grytan. Slutligen, lägg i torsken och låt koka upp 5 minuter
Häll upp soppan i fina skålar, toppa med passionen, bladspenat och pumpakärnor. Servera gärna med mitt dinkel-och quinoa brytbröd. Smaklig måltid!