Spirulina Granola

Ingredients /aussie.jpg /img-1846.jpg

5 dl oat grain/buckwheat grain

4 dl coconut flakes

3 dl pumpkinseeds/sunflower seeds/ melon seeds

3 dl nuts (walnuts/almonds/hazelnuts/pecan nuts, macadamian nuts)

1 dl dried berries/fruit* (goji /blueberry /cranberry/ figs/ apricots (organic)/ plum/ raisins)  

Green as in Greens: 

2 msk spirulina powder

½ dl H20

1/2 dl cold-pressed coconut fat

2 msk honey

1 msk cinnamon

½ msk cardamom

½ tsk sea salt flakes

½ tsk vanilla seeds (organic/quality)

  1. Preheat the oven to 175 degrees
  2. Place all the dried ingredients on a plate (apart from the coconut flakes and the dried berries/fruit.) 
  3. Bake the plate for 15 min (in the middle of the oven). 
  4. Meantime, blend the spirulina liquid in a small bowl. 
  5. Allow the granola to cool slightly after 15 min and add the coconuts flakes and the spirulina liquid and "blend/massage" carefully.
  6. Bake for another 40 min in 90 degrees (in the lowest of the oven). 
  7. Add thereafter the dried berries/fruit and keep on the plate for another 1-2 hours so it will become crunchy. 

* If you would like more sweetness add another 1 dl of dried fruit. 

Ingredienser /swedish.jpg

5 dl havregryn

4 dl kokos flakes

3 dl frön (Ex: pumpakärnor/ solroskärnor/ melonkärnor  

1 dl chiafrön 

3 dl nötter (Ex: valnötter, mandlar, hasselnötter, pekannötter, macadamia nötter) 

1 dl torkade bär/frukt* (Ex: gojibär/ blåbär/ tranbär/ fikon/ aprikoser/ plommon/ russin)  

Green as in Greens: 

2 msk spirulina pulver

½ dl H20

1/2 dl kallpressat kokosfett

2 msk honung 

1 msk kanel

½ msk kardemumma

½ tsk havssalt 

½ tsk vaniljfrön

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Häll alla torkade ingredienser på en stor plåt. (förutom kokos flakes och de torkade bären/frukten)
  3. Rosta på plåten i 15 min (i mitten av ugnen)
  4. Blanda spirulina vätskan under tiden i en liten skål. 
  5. Låt grynen svalna en aningen, tillsätt kokosflakes och blanda/ massera sedan noggrannt. 
  6. Sänk värmen till 90 grader och rosta i ytterligare i 40 min (i nedre delen av ugnen). 
  7. Addera de torkade bären/frukten och låt torka på plåten i ytterligare 1-2 timmar så det blir crunchy. 

* Om du vill ha granolan sötare, tillsätt ytterligare 1 dl torkade bär/frukt. 

Servera sedan granolan med turkisk yoghurt och bär eller varför inte toppa en avokado-spenat smoothie? Good Morning!