Tarte au Amande

Mazarintårta med limecurd & färska bär

Ingredienser

MAZARINBOTTEN /151.jpg

250g mjukt smör

500g mandelmassa

(250 g skalad sötmandel + 2,5 dl socker + 1 bittermandel)

5 st ekologiska ägg

2,5 dl vetemjöl

2 dl kokos (1 dl till kakan och 1 dl till formen)

1 dl vetemjöl

Nypa havssalt

LIMECURD

5 st lime

2dl strösocker

50gsmör

2msk majsstärkelse

2st ägg

2dl vispgrädde (hårt vispad)

TOPPING

½ liter Jordgubbar, blåbär, hallon och skivad lime

Tips Se till så att mazarinbotten blir ordentligt gräddad! 

Gör så här:

Mazarinbotten

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.

3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.

4. Vänd sist i vetemjölet för hand.

5. Smörj en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter med kokos.

6. Fyll formen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.

Limecurd

7.Blanda rivet skal från 5 st lime med saft från 4 i en kastrull och koka upp med strösocker och smör.

9. Sila vätskan.

10. Blanda ut majsstärkelse med saften från den femte citronen och rör ner i den varma vätskan.

11. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud under konstant vispning tills krämen tjocknar, ca 1-2 min.

12. Häll över krämen i en ren burk eller skål och låt svalna i kylskåp.

Topping

13. Vispa grädden fast och fluffig och vänd ihop den med limecurd.

14. Bred krämen över mazarinbottnen och toppa med färska bär.