Mazarintårta med limecurd & färska bär
Ingredienser
MAZARINBOTTEN
250g mjukt smör
500g mandelmassa
(250 g skalad sötmandel + 2,5 dl socker + 1 bittermandel)
5 st ekologiska ägg
2,5 dl vetemjöl
2 dl kokos (1 dl till kakan och 1 dl till formen)
1 dl vetemjöl
Nypa havssalt
LIMECURD
5 st lime
2dl strösocker
50gsmör
2msk majsstärkelse
2st ägg
2dl vispgrädde (hårt vispad)
TOPPING
½ liter Jordgubbar, blåbär, hallon och skivad lime
Tips Se till så att mazarinbotten blir ordentligt gräddad!
Gör så här:
Mazarinbotten
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
4. Vänd sist i vetemjölet för hand.
5. Smörj en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter med kokos.
6. Fyll formen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
Limecurd
7.Blanda rivet skal från 5 st lime med saft från 4 i en kastrull och koka upp med strösocker och smör.
9. Sila vätskan.
10. Blanda ut majsstärkelse med saften från den femte citronen och rör ner i den varma vätskan.
11. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud under konstant vispning tills krämen tjocknar, ca 1-2 min.
12. Häll över krämen i en ren burk eller skål och låt svalna i kylskåp.
Topping
13. Vispa grädden fast och fluffig och vänd ihop den med limecurd.
14. Bred krämen över mazarinbottnen och toppa med färska bär.