Tropisk sallad med kyckling & hallon vinaigrette

Denna fruktiga och färgsprakande sallad hör sommaren till och är perfekt för en solig picknick. 

Rocket, mozzarella, chicken, pine apple & raspberry vinaigrette

Ingredienser 4 port /img-1187.jpg

Sallad

1 påse blandsallad

1 påse ruccola

1 ananas

1 rödlök

2 paket buffelmozzarella (vanlig mozzarella går också bra)

 2 dl riven riven parmesan

1 paket kikärtor

1 paket alfa groddar

2 nävar solroskärnor rostade i havssalt

2 dl tranbär, torkade och osockrade

2 kyckling filéer

2 dl hallon

Dressing 

1 dl avokado olja/ olivolja/ rapsolja

3 msk vitvinsvinäger

1 dl halvfrysta hallon

salt, peppar, honung

 Gör så här:

  1. Stek kycklingen i olivolja
  2. Använd fyra djupa tallrikar alternativt en stor skål och lägg blandsallad och ruccola som bas.
  3. Tillsätt kycklingen, skivad rödlök, ananas, alfagroddar, kikärtor sedan parmesan och buffelmozzarella. Blanda om försiktigt.
  4. Mixa samtliga ingredienser till dressingen i en mixer och ringla över salladen. Ta gärna hjälp av en sprits för snyggast resultat.
  5. Toppa med tranbär, hallon och solroskärnor.