Veggie sallad

Roasted vegetables, olives, goat cheese & honey

Detta är min absoluta favorit sallad, den är alldeles för enkel och alldeles för god. Inspirationen kommer från en restaurang i Uppsala som brukar kalla denna för ”Bondsallad”. Ett bra alternativ för alla veggies!

Ingredienser 4 port/img-1412.jpg

Sallad

1 påse blandsallad

1 påse ruccola

1 zucchini

3 paprikor, röd, gul, orange

2 rödbetor

1 burk Ekologiska Kalmati oliver

2 nävar rostade valnötter med havssalt

Chevré ost i mängder

Dressing 

3 msk olivolja

3 msk vatten

2 msk vitvinsvinäger

2 msk dijonsenap

honung, havssalt, peppar och italiensk salladskrydda

 Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Skär paprikan och rotfrukterna och placera på en ugnsplåt och ringla över olivolja och honung. Smaka av med salt och peppar
  3. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min, låt därefter svalna en aningen
  4. Rosta valnötterna med havssalt i en stekpanna under tiden.
  5. Använd en stor skål och lägg en bas av grönsallad och ruccola. Tillsätt de ugnsrostade grönsakerna, oliver samt valnötter.
  6. Blanda samtliga ingredienser till dressingen och ringla över salladen.
  7. Lägg upp på fyra tallrikar.
  8. Sätt ugnen på 200 grader (grill-funktionen). Skär chevrén i ca 2 cm skivor och grilla i ugn i ca 5-10 min alt. bränn av chevrén med en brännare. Fördela jämt över tallrikarna och toppa sedan med valnötter.