Roasted vegetables, olives, goat cheese & honey
Detta är min absoluta favorit sallad, den är alldeles för enkel och alldeles för god. Inspirationen kommer från en restaurang i Uppsala som brukar kalla denna för ”Bondsallad”. Ett bra alternativ för alla veggies!
Ingredienser 4 port
Sallad
1 påse blandsallad
1 påse ruccola
1 zucchini
3 paprikor, röd, gul, orange
2 rödbetor
1 burk Ekologiska Kalmati oliver
2 nävar rostade valnötter med havssalt
Chevré ost i mängder
Dressing
3 msk olivolja
3 msk vatten
2 msk vitvinsvinäger
2 msk dijonsenap
honung, havssalt, peppar och italiensk salladskrydda
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Skär paprikan och rotfrukterna och placera på en ugnsplåt och ringla över olivolja och honung. Smaka av med salt och peppar
- Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min, låt därefter svalna en aningen
- Rosta valnötterna med havssalt i en stekpanna under tiden.
- Använd en stor skål och lägg en bas av grönsallad och ruccola. Tillsätt de ugnsrostade grönsakerna, oliver samt valnötter.
- Blanda samtliga ingredienser till dressingen och ringla över salladen.
- Lägg upp på fyra tallrikar.
- Sätt ugnen på 200 grader (grill-funktionen). Skär chevrén i ca 2 cm skivor och grilla i ugn i ca 5-10 min alt. bränn av chevrén med en brännare. Fördela jämt över tallrikarna och toppa sedan med valnötter.