White raspberry

Biskvier med hallon & vit choklad

Ingredienser (30st små, 15st stora) 

/052.jpg

BISKVIBOTTNAR

Mandelmassa 250g (500g = 250g sötmandlar, 2 ½ dl strösocker, 1 bittermandel)

2st ekologiska äggvitor

2 dl krossad mandelspån

SMÖRKRÄM

1 st ekologisk äggvita

1.5dl ljust muscovado socker

1 tsk vaniljsocker

1 tsk havssalt

0.5 st citron

250g smör

100g vit smält choklad

25g mörk choklad 70%

1msk kallt espressokaffe

1 dl hallon (ta bort överflödig vätska)

Hallonessens äkta och naturlig

TOPPING

300g vit kvalitetschoklad

3 msk rapsolja

Tips! Kyl ner smörkrämen innan den bres på biskvibotten med en palett. När biskvierna

doppas är det viktigt att rummet är kallt och att det är en rak linje choklad i bunken.

Gör så här

Mandelmassa

  1. Skålla och skala sötmandel och bittermandel
  2. Mixa mandlar till ett fint pulver i hushållsmixer.
  3. Tillsätt strösocker och mixa i 5-7 min, tills det blir en slät och varm massa.

Biskvibotten
4.Sätt ugnen på 180 grader.

5. Blanda samman mandelmassan med äggvitor och mandelspån till bottnarna.

6. Spritsa ut till rundlar på en plåt med bakplåtspapper.

7. Grädda biskvibottnarna tills det är gyllene i cirka 13 minuter.

Smörkräm
8. Blanda äggvita, strösocker, vaniljsocker, salt och citronsaft i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig.

9. Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten) till cirka 65 grader.

7. Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall.

8. Klicka ner rumstempererat mjukt smör lite i taget och vispa krämen luftig i cirka 15 minuter.

9. Smält den vita och mörka chokladen och låt den svalna, rör ner den i krämen.

10. Rör ner kallt espressokaffe, hallonen, samt droppa i hallonessens.

11. Bred krämen på undersidan av biskvierna med en palett eller slickepott. De ska bli toppiga.

12. Låt stelna i kyl eller frys.

Dopping

13. Smält vit choklad till doppning i ett vattenbad, blanda med olja i omgångar.

14. Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad och låt dem stelna på ett bakplåtspapper.